Banner image

Jaa tämä

Takaisin

Merivaaran Q-Flow leikkaussalivalaisimelle teollisen muotoilun Fennia Prize Grand Prix

23-01-2017 Merivaaran Q-Flow leikkaussalivalaisimelle teollisen muotoilun Fennia Prize Grand Prix Suomalaisen terveysteknologiayhtiö Merivaara Oy:n suunnittelemalle ja valmistamalle leikkaussalivalaisimelle on myönnetty yksi Suomen merkittävimmistä muotoilualan tunnustuksista Fennia Prize Grand Prix -pääpalkinto. Q-Flow -valaisin on esillä yleisölle avoimessa palkintonäyttelyssä 20.1.–12.2.2017, minkä jälkeen se jatkaa kiertueelle Rovaniemen Arctic Design Weekiin.
 

Tuomariston mukaan palkitussa leikkaussalivalaisimessa on huipputekniikan ja muotoilun yhdistelmällä saavutettu sekä selviä hyötyjä sairaalan henkilökunnalle ja potilaille että kilpailuetua ja erottuvuutta yritykselle itselleen. Tuote on näkemyksellinen ja testattu uutuus hyvin kilpailuille kansainvälisille markkinoille.

 

Merivaara on jo vuosien ajan hyödyntänyt muotoilua tuotekehityksessään. Q-Flown suunnitteluun osallistuivat Merivaaran oman tuotekehitystiimin lisäksi joukko suomalaisia asiantuntijayrityksiä, muiden muassa suunnittelutoimisto Seos Design Oy ja vaativien tilojen sisäilmaratkaisuihin erikoistunut Halton Oy.

 

"Valaisin on muotoiltu niin, että ilma pääsee virtaamaan mahdollisimman vapaasti. Epätoivottu, haitallisten partikkeleiden määrää lisäävä turbulenssi vähenee ja leikkausalue pysyy paremmin steriilinä. Kaikki tarpeeton on poistettu, eikä vaikeasti puhdistettavia rakoja ole. Kosketusnäytöllinen käyttöliittymä on yksinkertainen ja muotoilultaan ja toiminnallisuuksiltaan yhtenevä yrityksen muiden tuotteiden kanssa. Lisäksi valaisin heijastaa valokeilan ja -voimakkuuden säätöalueet leikkauspöydälle, joten leikkaussalihenkilökunnan ei tarvitse nostaa katsettaan potilaasta ja työskentelyergonomia paranee", kertoo Seos Designin luova johtaja Pekka Kumpula.

 

Lue lisää