Banner image

Jaa tämä

Takaisin

Sairaalahygienialla maailmalle

19-10-2016 Sairaalahygienialla maailmalle

Terveysteknologian Liiton – Healthtech Finland’in – jäsenet Genano, Ecosir, Medanta ja Isku ovat käynnistäneet yhteistyön sairaalahygienian viennissä. FinlandCare-ohjelmassa tehtävän yhteistyön avulla säästetään kustannuksia ja luodaan uusia myyntitilaisuuksia.

Genanon varatoimitusjohtaja Klaus Nissinen kertoo, että yhteistyöllä pyritään erityisesti Lähi-Idän ja Aasian markkinoille.

 

”Olimme perustamassa vientirengasta, mutta se olisi vaatinut liikaa byrokratiaa. Olemme käyttäneet jonkin verran klusteri-termiä, mutta se kuulostaa vähän virkamiesmäiseltä”, Nissinen kertoo.

 

”Pelkistetysti kyse on neljän yrityksen tiiviistä yhteistyöstä, jonka avulla viemme suomalaista hygieniakonseptia maailmalle. Erityisesti tavoittelemme asiakkuuksia suurissa sairaalakomplekseissa.”

 

Nissisen mukaan tavallinen pintojen puhdistus ja käsihygienia on kilpailtu liiketoiminta-alue, jolla on suuria kansainvälisiä toimijoita. Toisessa ääripäässä leikkaussalien vaativaan ympäristöön on tarjolla runsaasti tuotteita ja palveluita.

 

”Meidän konseptimme sijoittuu näiden välimaastoon, sairaalan vaativaan yleishygieniaan, jonka avulla voidaan parantaa sairaalahygieniaa ja vähennettyä infektioita.”

Tuotteiden oltava kilpailukykyisiä

Genano on erikoistunut sairaaloiden ilmanpuhdistukseen, Ecosir sairaaloiden ja hoitoyksiköiden sujuvaan ja hygieeniseen pyykki- ja jätelogistiikkaan, Isku tekee antimikrobisia kalusteita ja Medanta valmistaa antibakteerisesti käsiteltyjä sairaalatekstiilejä.

 

Jokaisella neljällä yrityksellä on korkeatasoisia tuotteita, joilla ne uskovat olevansa erittäin kilpailukykyisiä kansainvälisillä markkinoilla. Tämä on Klaus Nissisen mukaan yhteistyön edellytys. Jokaisella pitää olla jotakin uniikkia, joka tuo kilpailuetua sekä yritykselle itselleen että yhteiselle konseptille.

 

Vientikonseptilla ei ole yhteistä hallintoa, markkinointia tai myyntiä. Jokainen hoitaa oman liiketoimintansa itsenäisesti. Mutta omassa markkinoinnissa tuodaan samalla esiin yhteistyökumppaneiden tuotteita ja verkoston kokonaisuutta. Näin säästetään kustannuksia ja saadaan lisää myyntimahdollisuuksia.

Pilottiprojekti Malesiaan

Vaikka yhteistä organisaatiota ei varsinaisesti ole, Lähi-Idässä on muutama yhteinen yhdyshenkilö. Tarkoitus on myös hankkia yhteisiä jälleenmyyjiä. Erilaisissa tapahtumissa on esiinnytty yhdessä.


Seuraavana on vuorossa Patient Safety –tapahtuma Dubaissa lokakuussa. Yhteisiä esitteitä on tehty ja yhteinen verkkosivusto on viimeistelyä vaille valmis.

 

Tuloksiakin on jo saatu. Esimerkiksi Malesiaan on päästy tekemään pilottiprojekti. Avainasemassa oli maan terveysministeriön hyväksyntä. Sen saamisessa auttoi merkittävästi FinlandCare-ohjelma.

 

 

Lisää tietoa:
Genano
Ecosir
Medanta
Isku