Banner image

Jaa tämä

Takaisin

Suomalaiset terveysalan yritykset jättiponnistavat Lähi-Itään

30-01-2017 Suomalaiset terveysalan yritykset jättiponnistavat Lähi-Itään Lehdistötiedote 30.1.2017

Team Finland vie noin kolmisenkymmentä suomalaista yritystä Arabiemiraatteihin tekemään kauppaa ja kartoittamaan markkinaa. Yhteisenä jalustana toimii Arab Health 2017 (31.1-2.2.), joka on yksi maailman tärkeimmistä kansainvälisistä messutapahtumista terveyssektorilla.

Terveyssektorin pk-yritysten viennin tuplaaminen ja ulkomaisten investointien moninkertaistaminen vuoteen 2025 mennessä on kova tavoite ja sen saavuttaminen vaatii paljon yhteistyötä.


- Haluamme, että suomalaisilla terveysalan kansainvälisesti kilpailukykyisillä tuotteilla ja palveluilla on jatkossa merkittävää vientiä, sanoo Finpron terveyssektorin toimialajohtaja Nora Kaarela.


-  Tavoitteena on myös, että lähivuosina terveyden ja hyvinvoinnin alueelle syntyy uusia toimivia innovaatioalustoja, jotka pohjautuvat monialaiseen teknologiaosaamiseen sekä hyvinvoinnin ja terveydenhuollon uusiin toimintatapoihin, Kaarela jatkaa.

 

Ennaltaehkäisevälle terveydenhoidolle suuri tarve Diabetes, sydän- ja verisuonisairaudet, ylipaino ja syöpä ovat sysänneet terveydenhuollon markkinat Lähi-idässä voimakkaaseen kasvuun. Esimerkiksi Arabiemiraateissa kolmannes väestöstä sairastaa diabetesta, kun Suomessa sairastavuus on alle kuusi prosenttia. Uusia sairaaloita rakennetaan ja niihin tarvitaan monipuolisia ratkaisuja, digitalisaatiota ja sairaalateknologiaa. Suomalaiselle osaamiselle on asiantuntijoiden mukaan kysyntää laajasti, mutta tuloksien saaminen vaatii erittäin pitkäjänteistä työtä.
Lähi-idän mahdollisuuksien aikaikkuna on nyt

Keski- ja Lähi-idän taloudet ovat murroksessa; valtiot ovat siirtymässä vaiheeseen, jossa öljyn tilalle etsitään muita tulon lähteitä. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan MENA-valtiot (Middle East, North Africa) ovat viime vuonna näyttäneet yllättävää taloudellista kestävyyttä poliittisista ja taloudellisista haasteista huolimatta.


- Nämä muutokset tuovat mahdollisuuksia ja avaavat ovia kansainvälistyville yrityksille usealla eri toimialalla ja terveyden ja hyvinvoinnin sektori on yksi näistä, kommentoi Jukka Hahlanterä, joka toimii Finpron aluevastaavana Lähi-idässä. 
Terveyssektorin kasvu on ollut vakaata viime vuodet. Tähän on vaikuttanut väestön ikääntyminen ja terveysmenojen kasvu suhteessa väkilukuun. Valtiot haluavat vastata kysyntään uusilla palveluilla, teknologioilla ja terveydenhuollon järjestelmillä. Oppia ja yhteistyökumppaneita haetaan ulkomailta ja kansainväliset toimijat ovat tervetulleita.


-  Paikallinen terveydenhuolto ei ole oikein resurssoitu ja kohdennettu. Innovaatioita tarvitaan ja niihin halutaan panostaa. Dubai haluaa vuonna 2021 olla maailman johtava terveysturismin kaupunki, Hahlanterä jatkaa.


Tämän vuoden Arab Health 2017 - tapahtumassa yritykset voivat saada käsitystä siitä, mitä Lähi-idän markkinoilla tapahtuu ja millaisille palveluille tai pikemminkin uusille palvelukonsepteille olisi kysyntää. Odotettu kasvu MENA-alueella antaa asiantuntijoiden mukaan suomalaisille terveyden ja hyvinvoinnin yrityksille mahdollisuuksia lisätä markkinaosuuksiaan tällä kehittyvällä sektorilla.

 

Suomalaiset yritykset Arab Healthissä 2017

Yhteistyössä Finpron terveysalan ohjelmien mukana kahdessa Suomi-paviljongissa on yhteensä 21 yritystä, tämän lisäksi sosiaali- ja terveysministerin Pirkko Mattilan johtaman ministeridelegaatiossa on kuusi terveysalan yritystä.  Suomi-paviljongit sijaitsevat Merivaaran ja HURin isompien näyttelyponnistusten yhteydessä.


Arab Health 2017 -tapahtumaan osallistuu Suomesta:


HUR, FootBalance, Labrox, Kide Systems, Finnsusp, ContralCare, Woble Helsinki, Modulight, Icare, Medixine, EMA Finland, Quha, FastROI, Oscare Medical, Bioretec, SE Innovations (SENIORSome), Turku Gamelab / Turku AMK, Goodlife Technology, Merivaara, Medanta, Ecosir, Genano, Brainshake, David Health Solutions, Commit, Crown CRO, Aino Health Management, EMA Finland, FastROI, Stennova, Conlog, Digifundus, Ikoni Online, Likelle, MedKit, Optomed, Peili Vision ja QuietOn


Lisätietoja:
Nora Kaarela
Head of Health Industry, Finpro
Mobile: +358 400 897 020
Email nora.kaarela@finpro.fi


Jukka Hahlanterä
Commercial Counsellor / Head of Finpro Middle East
Phone  +971 56 782 9745
Email jukka.hahlantera@finpro.fi

 


Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, hankkii Suomeen lisää ulkomaisia investointeja ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Finpron muodostavat Export Finland, Visit Finland ja Invest in Finland. Finpro on julkinen toimija, jonka 240 asiantuntijaa toimii 37 toimistossa 31 maassa Suomen ulkopuolella ja 6 aluetoimistossa Suomessa. Finpro on osa Team Finland -verkostoa. www.finpro.fi Finpro – kasvua Suomeen


lisää aiheesta:
Suomalaiset terveysalan yritykset jättiponnistavat Gulfin alueelle tammikuussa