Banner image

FinlandCare hyödyntää ikääntyvän väestön tuomia mahdollisuuksia maailmalla

Takana on toistaiseksi kiireisin syksy koskaan ohjelmamme historiassa. Senioriasioiden ja Aasian matkojen lisäksi FinlandCare järjesti yhdessä Food From Finland -ohjelman kanssa matkan Saudi-Arabiaan ja Emiraatteihin, teemanaan ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja siihen liittyvä ravinto. Vuosi päättyi matkojen osalta Vietnamin ja Malesian panostukseen sekä ohjausryhmän- ja jäsenkokouksiin. 
 
Team Finland -matka Kiinaan 17.-20.10. perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan johdolla tuotti tulosta. Muun muassa sairaalasänkyjä valmistava Merivaara julkisti kaupat matkan aikana ja muutamat muut yritykset pääsivät myös alkuun neuvotteluissa.
 
Japanin Ageing Innovation Forumin 24.-27.10. aikana teimme yrityksiä hyödyntävää mediatyötä ja kiinnostus suomalaista vanhusosaamisa kohtaan ilmenikin myös paikallisessa mediassa. Meitäkin haastatteli kolme alan toimittajaa ja tapahtumanjärjestäjät jakoivat sosiaalisessa mediassa tietoa yrityksistämme.
 
Team Finland FinlandCare -matka Etelä-Koreaan järjestettiin 30.10.-2.11. Souliin asettuneen uuden Suomen suurlähettilään, Eero Suomisen, johdolla jäsenyrityksemme pääsivät markkinakartoitusmatkalle, jonka fokuksena oli vanhustenhuollon ratkaisut ja kotihoito. Etelä-Korea kärsii henkilöstöresurssipulasta: maassa toimii ainoastaan yksi lääkäri per 43 000 potilasta ja kotihoidon käsite on lähes tuntematon. Digitaalisten ratkaisujen ja etähoidon mahdollistavien teknologioiden kysyntä ovat siis nousussa maassa, ja luovat mahdollisuuksia myös suomalaisille yrityksille. Nopeasti vaurastuneessa Etelä-Koreassa on viimeisen kymmenen vuoden aikana panostettu uusien sairaaloiden rakentamiseen ja vanhojen sairaaloiden korjaamiseen. Matkalle osallistuneet yritykset toivoivatkin uutta matkaa kevään puolella, joka järjestetään mahdollisuuksien puitteissa.


Ensi vuosi alkaa mm.  Arab Health 2017 -tapahtumalla  ja siihen liittyvän ministeridelegaation merkeissä.
Sitä ennen kuitenkin rauhoitutaan ansaittuun joulun viettoon.


Koko FinlandCare tiimi kiittää hyvästä yhteistyöstä toivottaen rauhaisaa joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2017!


Terveiset Meria