Banner image

Hyvää syksyä kaikille!


 
Markkinatrendejä ja uutta osaamista tiimiin
 
Syyskausi FinlandCaressa on alkanut lisääntynein resurssein. Tiimimme on vahvistunut: Jatkossa meillä on mahdollisuus käyttää hyödyksi Emilia Nguyenin ja Leena Österbergin Finpron ulkomaan toimistoissa keräämää kansainvälistä osaamista, erityisesti kaukomarkkinoilla. Heiltä saamme paljon tukea syksyn aktiviteetteihin. Toivotamme myös uudet yritysjäsenet tervetulleiksi!


 
Nyt on aika aktivoitua syksyn tapahtumatarjottimen äärellä

 
Syyskuun alussaa ehdimme jo viettää Venäjä-päivää, Alexei Kozlov suomalais-venäläisestä kauppakamarista tarjosi kattavan infopaketin Venäjän nykytilanteesta. Mielenkiintoinen havainto oli, että Suomi on kolmantena järjestyksessä terveysturismin kohdemaana venäläisille potilaille. Uusi markkinatrendi on, että venäläiset kysyvät yhä enemmän ulkomaisilta lääkäreiltä toista mielipidettä (second opinion).  Tällaiset trendit luovat mahdollisuuksia suomalaisille asiantuntijoille. Lehdistövierailu Venäjältä auttaa omalta osaltaan tämän asiantuntijuuden tunnettuuden lisäämisessä.
 
Iranin terveysministeri Seyed Hassan Hashem otettiin vastaan STM:n johdolla. Iran on tällä hetkellä nopeasti kasvava markkina-alue. Maassa riittää kysyntää esimerkiksi lääkeaineille, laitteille sekä uusimmalle alan teknologialle. Lue lisää sosiaali- ja terveysministeriön lehdistötiedotteesta.
 
Kansainvälinen tekeminen jatkuu: Yhdistyneistä Arabiemiraateista saadaan sairaalaedustajien vierailu ja syyskuussa järjestetään myös KELAN kanssa yhteinen laivaseminaari, jonka kohderyhmänä toimivat mm. Ruotsin suomalaiset.
 
Nyt odotellaan hyvä uutisia eri tahoilta ja kohdemaista. Pitäkää meidät tietoisina isoista ja myös pienemmistäkin onnistumisistanne maailmalla; kerromme niistä luvan saatuamme mielellämme eri markkinointikanavissa.


 
Lähde kanssamme Aasiaan
 
Lokakuussa Ministeri Rehn lähtee kanssamme Kiinaan ja Japanissa osallistuvat ohjelman seniorisektorin yritykset Ageing Asia -tapahtumaan.  Hyödynnä tilaisuutesi ja ilmoittaudu tapahtumaan tästä. FinlandCarella on tapahtumassa ständi, joka yritykset voivat hyödyntää.
 
Etelä-Korea on FinlandCarelle uusi, mutta kiinnostava kohdemaa, jonne tehdään tiedonhankintamatka uuden suurlähettilään avulla loka-marraskuun vaihteessa. Marraskuussa puolestaan lyömme voimavarat yhteen Food From Finland -ohjelman kanssa Lähi-idässä (Saudi-Arabia ja Dubai) Health Promotion -teeman alla. Matkan fokuksena on tarjota suomalaisia terveys- ja ravintopuolen ratkaisuja Lähi-idän terveyshaasteisiin, joista mittavimpia ovat elintapasairaudet.
 
Ennakkoinfo: marras-joulukuun vaihteessa järjestetään viennin edistämismatka Kaakkois-Aasiaan (Malesia ja Vietnam). Matkan tavoitteena on saada päänavauksia vanhustenhuollon ja kuntoutussektoreiden saralla. 
 
Matkoista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Paula Kivistöön (paula.kivisto(a)finpro.fi).


 
Yhteisiä matkoja ja onnistumisia odotellen,
 
Meria